Tuesday, September 4, 2012

Anak Angkat Untuk Dibela: Jika ada simpati.. Bantulah..

Anak Angkat Untuk Dibela: Jika ada simpati.. Bantulah..: Assalamualaikum, sudah agak lama saya perhatikan kisah Adik Myra ini, tak sangka pula sudah hampir setahun dia bertarung dengan penyakit ...

Monday, October 31, 2011

Demo.. Demo.. Demo

Lebatnay hujan semalam..mengiringi perjalanan kami ke manjung.. Berjumpa dengan kak yanti dan husna..Alhamdulillah, HUJAN rezeki ni 😊

My lovely wife "yusma" sibuk terangkan pasal kehebatan produk premium beautiful, maharani dan bioever... Kak yanti ni dulu seorang pemakan gaji, menyedari dengan bebanan kerja dia tekadkan hati utuk berhenti.. Untuk berniaga.. Wah!! Hebat kak..dan kini sedang meningkatkan kualiti pendidikan dengan mengambil master secara sambilan..

Husna pula seorang anak muda yang berjiwa business. Marketing plan berjaya difahami dengan mudah..

Menurut kak yati, premium beautiful dia ada dan mmg bagus.. Di syorkan semua wanita memakainya.. Masakan tidak antara corset yg ada kat pasaran, corset ini sahaja yang ada superbrand..

Husna berminat dengan biz yang dibentangkan.. InsyaAllah, bulan 11 kami akan ke parit buntar pula.. Melebarkan sayap disana..

Alhamdulillah....

Friday, October 28, 2011

Trip ke Utara

Baru je sampai dari Penang jam 5.30 pagi hari Khamis (27 Oktober 2011).....sehingga catatan ini, kepenatan dan sakit kepala (akibat kurang tidur kot) masih dirasai.....Namun ku gagahkan juga diri dan minda ini untuk bekerja seperti biasa....ditambah pula dengan berita "close" prospek di Kulim.....kehangatannya hangat terasa...mungkin sebab itu lah juga kepala ni terasa "panas" je kot....heheh

Berbekalkan semangat itu juga, Insya Allah 2 orang rakan juga akan "close" dengan Akademi Taipan 181....Itulah penangan dan kehebatan Taipan 181, ditambah juga dengan kehangatan Taipan 181 Utara yang di bawa balik ke KL ini......

Selanjutnya.....tunggu.....nak pergi Solat Jumaat dulu :-)



Friday, September 30, 2011

JTX 1000 - 5 star product!!!



JTX adalah singkatan untuk Jet Turbo Extreme merupakan minyak enjin (minyak hitam)  yang sangat berkualiti dan lebih baik. 

Malah, minyak Multi Grade ini adalah lebih berkualiti berbanding minyak jenis Fully Synthetic dan Semi Synthetic jenama yang lain.

Ia sesuai sesuai untuk semua jenis enjin kenderaan sama ada petrol, diesel mahupun NGV.

Kelebihan JTX 1000 :-
  • Merupakan minyak multi gred yang mempunyai kestabilan, memberi perlindungan kepada enjin seperti :-
    a) Geseran pada suhu rendah semasa menghidupkan enjin
    b) Tahan panas
    c) Timbunan jelaga dalam enjin

  • Bahan penambah anti geseran yang berkesan mengurangkan geseran untuk meningkatkan kuasa enjin dan menjimatkan penggunaan bahan api

  • Mengandungi bahan pembersih logam dan pengasingan jelaga di bulatan piston dan skirt piston, mengelakkan kerosakan enjin

  • Sifat kepanasan dan pengoksidaan yang stabil mengekalkan kualiti minyak, mencegah sumbatan di litar aliran minyak dan alat penapis, serta pembentukan tahi minyak di kotak axle dan bahagian-bahagian lain, mengurangkan kos pengendalian dan menjimatkan petrol

  • Sesuai untuk kenderaan yang beroperasi dalam keadaan normal atau lampau. Minyak pelincir yang dijaminkan kualiti dengan Sijil ISO 9001 (Award Superbrand Malaysia)

Bagi pengguna yang telah mencuba JTX1000, pasti mereka tidak akan bertukar kepada jenama lain kerana kualitinya dengan harga berpatutan. Kerana kelebihan dari pelbagai sudut, JTX telah mendapat Award SUPERBRANDS MALAYSIA.



Popular Posts